12 mei 2017

Zonneboiler

Een heerlijk warme douche of een fijn bad met de warmte van de zon, kies dan voor een zonneboiler. Je bespaart niet alleen, maar je kiest ook voor duurzame vorm energie en dit brengt vele voordelen met zich mee.

 

De zonneboiler in het kort.

 

Wat is een zonneboiler?

Voor het verwarmen van water is veel energie noodzakelijk, maar met een zonneboiler kan u ervoor zorgen dat uw energierekening echter daalt. Bij een zonneboiler systeem wordt zonlicht omgezet in warmte door middel van de thermische collectoren.

De zonnecollector vangt het zonlicht op welke wordt omgezet in energie. Een zonnecollector is een plaat met een buizensysteem die de warmte van de zon opvangt, deze warmte geeft de zonnecollector af aan het water in de boiler ook wel voorraadvat of waterreservoir genoemd. Het waterreservoir houdt ondertussen het leidingwater warm totdat jij het gebruikt. Het water kan verwarmd worden tot zo’n 60 graden.

 

Is dit mogelijk in mijn woning?

Zonnecollectoren zijn minder oriëntatie gevoelig dan zonnepanelen en moeten enkel tussen zuidoost en zuidwest geplaatst worden, dit kan horizontaal of verticaal en zowel op een plat als een schuin dak.

Het opslagvat heeft meestal de grootte van een normaal buffervat en kan op de meeste plaatsen in de woning geïnstalleerd worden. Tijdens de winter heeft het systeem een lager rendement maar dan zorgt de na-verwarming voor het extra verwarmen van het water.

 

Bouw mee aan morgen!

Een heerlijk warme douche of een fijn bad met de warmte van de zon. Duurzame of groene energie is de toekomst. De zon helpt je om gezonde energie op te wekken, door het leveren van ‘gratis’ groene stroom.

Jouw gemeente wil natuurlijk dat jij investeert in duurzame energie, dus helpen zij een handje door het uitdelen van subsidies aan zij die investeren in groene energie Sommige gemeenten hechten hier meer belang aan dan andere. Vraag dit na bij jouw gemeentehuis.

Welke energiebron jij ook kiest, kies dan voor duurzame energie. Een zonneboiler is in ieder geval een milieuvriendelijke oplossing voor energie met een hoog rendement.

 

Brice Janssens Expert-Deal

Vacatures

 • Administratief medewerker

  Profiel: Je bent administratief sterk. Je zorgt voor een vlekkeloze communicatie zowel intern als extern....Lees meer

 • Sales medewerker

  Ben jij een commercieel talent met sterke communicatieve vaardigheden ? Profiel: Nieuwe bedrijven benaderen en...Lees meer

Bekijk alle vacatures

Ervaringen

 • Offertes reeds na enkele dagen en tevreden over mijn investering.

  Mevr. Verbist, Hasselt

 • Via jullie website een offerte aanvraag gedaan en goed kunnen vergelijken!

  Dhr. Van Baard, Schoten