23 maart 2017

Isolatie

Goede isolatie is een must! Door je huis goed te isoleren verklein je niet enkel je ecologische voetafdruk, maar bespaar je ook flink op je energiefactuur. De initiële investering verdien je zeker meer dan terug.

 

Minder warmte verliezen.

Met het plaatsen van isolatie kan je je huis langer op temperatuur houden waardoor er dus veel minder energie wordt verbruikt. Een woning zonder isolatie verliest veel warmte dit levert jou gewoonweg onnodige kosten op. Een investering in isolatie betekent dus dat je sterk gaat besparen op je energiefactuur. De warmte blijft langer behouden en ook de omgevingstemperatuur blijft een stuk stabieler.

 

Verklein jouw ecologische voetafdruk.

Een goed geïsoleerde woning levert niet enkel een flinke besparing op maar ook een groot milieuvoordeel, met een lager gasverbruik verminder je de uitputting van fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen. Isolatie biedt zeker ook een meerwaarde als je zonnepanelen wil laten plaatsten. Het is dan ook aangewezen om eerst te investeren in goede dak- of zoldervloerisolatie alvorens je zonnepanelen plaatst, het zou jammer zijn om opgewekte zonne-energie verloren te zien gaan vanwege je niet goed geïsoleerd dak.

 

Jouw woning stijgt in waarde.

Door een woning goed te isoleren zal je ook een mooie meerwaarde kunnen realiseren bij de eventuele verkoop van je woning. De terugverdientijd bij een investering in isolatie is vaak rond de 2 jaar, gevolgd door jaren met opbrengst! Vooral in oudere huizen valt veel te besparen. Een slecht geïsoleerd huis verbruikt  gemiddeld per jaar 2.200 m3 aan gas om te verwarmen, een goed geïsoleerd huis heeft daarentegen maar 700 m3 gas nodig, dat scheelt reeds +- 1000 euro per jaar. Als je vandaag een woning wil kopen kijk dan zeker naar de EPC waarde, dit staat voor het energieverbruik per vierkante meter in jouw woning. Hoe lager deze score is, hoe lager je verbruik zal zijn. Investeer in isolatie en verlaag je EPC score, dit geeft een sterke meerwaarde aan je woning.

 

Iedereen verplicht dak- of zoldervloerisolatie tegen 2020!

Wist je dat het dak tot een 30% verantwoordelijk is voor warmteverlies? Zorg ervoor dat jouw dak goed geïsoleerd is. De verhoging op energieprijzen en premies geven jou de mogelijkheid om een investering in dakisolatie al op een jaar terugverdiend hebben. Leg niet enkel de focus op de aankoopprijs bij het maken van je keuze. De meerprijs voor goede isolatie geeft gegarandeerd een langere levensduur, daarom is het dan ook zeer belangrijk om goed te vergelijken.

 

Brice Janssens Expert-Deal

Vacatures

 • Administratief medewerker

  Profiel: Je bent administratief sterk. Je zorgt voor een vlekkeloze communicatie zowel intern als extern....Lees meer

 • Sales medewerker

  Ben jij een commercieel talent met sterke communicatieve vaardigheden ? Profiel: Nieuwe bedrijven benaderen en...Lees meer

Bekijk alle vacatures

Ervaringen

 • Offertes reeds na enkele dagen en tevreden over mijn investering.

  Mevr. Verbist, Hasselt

 • Via jullie website een offerte aanvraag gedaan en goed kunnen vergelijken!

  Dhr. Van Baard, Schoten